De 3 geheimen van de herfst.


De 3 geheimen van de herfst


De overgang van de zomer naar de herfst is inmiddels achter de rug. Er zijn genoeg mensen die houden van de zomer. Toch genieten steeds meer mensen van de geneugten van de herfst. Wist u, dat de herfst zijn geheimen mee draagt? Er zijn verborgen feiten, die het najaar met u wilt delen. Kent u ze al?

 

De 3 geheimen van de herfst:

  1. Gezondheid in de lift.
  2. Haal vroeger naar het heden.
  3. De vindingrijkheid van de herfst.
Herfst zonnetje


1. Gezondheid in de lift


Gezondheid en de herfst. Twee ogenschijnlijk verschillende aspecten, die veel met elkaar gemeen hebben. Als u goed voor uzelf zorgt in de herfst, gaat uw gezondheid vanzelf in de lift.

 

De herfst geeft ons elk jaar een unieke kans om te reflecteren. Deze periode kondigt het einde aan van de zomer, en het begin van de herfst. De natuur geeft zichzelf maar ook ons een prachtig cadeau. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. De bomen en planten ontdoen zich van overtollig blad. Op deze manier maakt de natuur zich klaar voor de winter, die voor de deur staat.

 

DIT IS EEN UITGELEZEN KANS OM EENS GOED NAAR ONSZELF TE KIJKEN!

 

Waar wordt u nu gelukkig van? Misschien zijn er bepaalde gewoontes waar u zich fijn bij voelt. Bestaan er enkele zaken waar u aandacht aan wilt besteden? Mogelijkerwijs wilt u, net als bladeren aan de boom, wat oude patronen van u afschudden?

 

Weet dan dat dit voor veel Nederlanders een proces is, dat elk jaar weer terug komt. Geborgenheid en gezondheid staan hier toch wel op nummer 1.

 

In deze periode krijgen we te maken met kouder weer, gladheid en natheid. Het wordt vroeger donker en verkoudheidjes liggen op de loer. Toch kunt u heel veel zelf doen om beter voor uzelf en uw dierbaren te zorgen.

 

 Verwen uzelf, en neem regelmatig een adempauze!

Chocoladetaart!

2. Haal vroeger naar het heden


Terwijl u uit het raam kijkt, kunnen zoete herinneringen uw gedachten vullen. Het heden presenteert zich vanzelf, als felgekleurde bladeren buiten aan de bomen. Gedachtes aan vroeger, de liefdevolle gedachtes die uw hart doordringen. Uw handen warmend aan een warme beker chocolademelk, terwijl de natuur zich van zijn beste kant laat zien. U zit heerlijk in een ontspannen stoel, met een dekentje over u heen. De aangename geur van warme cacao verwarmt u, terwijl het vroeger naar het heden gehaald wordt. De natuur laat zich van zijn beste kant zien. Steeds meer bladeren liggen als een deken verspreid op de grond. De warmte binnen kan u de geborgenheid bieden waar u behoefte aan heeft.

 

HOUTKACHEL AAN, EN LEKKER WEGDOMMELEN!

 

 

WEET U TROUWENS DAT HET ECHT HIP IS, OM HET VROEGER NAAR HET HEDEN TE HALEN?

 

Mensen zijn zich meer bewust van zichzelf en de wereld om zich heen. Steeds vaker klepperen de potten en pannen in de keuken. De behoefte om terug te grijpen naar voeding die onze oma's maakte, is groot. Kunt u zich nog haar gezonde en overheerlijke kippensoep herinneren? Deze soep was en is een enorme versterker van het immuunsysteem. 

 

Een welkome toevoeging aan uw menu in het najaar. Er zit een stijgende lijn in gezond eten maar ook in bewegen. Het zorgen voor uzelf en voor de ander staat steeds meer op de voorgrond. Comfort wordt steeds belangrijker.


Mistig herfst bos

3. De vindingrijkheid van de herfst


Welke geheimen zijn er te vinden in de vindingrijkheid die de herfst ons schenkt? Een paar ervan heb ik hierboven al verklapt. We krijgen elk jaar weer te maken met een bijzondere overgangsperiode. De wintertijd is ingegaan en het wordt steeds vroeger donker. Een ideaal moment om de kaarsen weer uit de kast te halen en aan te steken. Het creëert een intieme sfeer in uw huis. 

 

Bomen en planten maken zich op voor de komende winter. Bepaalde trekvogels vliegen naar warmere oorden en sommige dieren maken zich klaar voor de winterslaap. Wist u dat onder andere de egel ook een winterslaap houdt? Zij nestelen zich in hun holletje in een dikke laag bladeren, dat ze voldoende beschutting geeft. Veel dieren die een winterslaap houden, verliezen zo'n 25% van hun lichaamsgewicht in deze tijd.

 

GELUKKIG IS EEN WINTERSLAAP VOOR ONS MENSEN NIET NODIG.

 

Toch kunnen we wat leren van de dieren die zich terugtrekken. Het is een aangename gewoonte om het gerieflijk en comfortabel te maken in huis. Juist in de herfst en winter. Velen van u maken eens per jaar schoon schip. Alles wat niet meer kan dienen, wat kapot is of niet meer werkt, mag weg.

 

 

Hierbij kunt u ook denken aan wat u nodig heeft en wat u zou kunnen ondersteunen in het dagelijkse leven. Wist u dat er veel mensen zijn die juist in het najaar op zoek gaan naar een goede sta op stoel of een relaxfauteuil? Het kan echt een groot aandeel in uw algehele welbehagen. De zorg voor uzelf en uw gezondheid, is misschien wel het belangrijkste aspect wat de herfst ons brengt. 


Samen genieten van de herfst

Telefoon: 052 565 6641   |   Email: info@ravissant-zetels.nl   |   KvK-nr.: 73499102

 

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd.

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]

Telefoon: 052 565 6641

Email: info@ravissant-zetels.nl

KvK-nr.: 73499102


Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

De showroom is alleen geopend op afspraak!

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

 

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]
Meubelfabriek De Toekomst   /   Blog   /   FAQ   /   db interior design