Geniet van uw zomervakantie!


Zomervakantie, voor iedereen!

Zomervakantie, het is niet alleen een genot voor de jeugd.


Zomervakantie, het is niet alleen een genot voor de jeugd. Bladerend door het boek der jaargetijden komt u soms eerder aan bij een seizoen dat u zou denken. De tijd lijkt sneller voorbij te gaan, en voor u het weet is het alweer zomer. Dit jaargetijde is voor veel mensen een periode van ontspanning. Voor kinderen is het een groot feest. Zij hoeven even niet naar school. Geen gehaast in de morgen met het ontbijt. Elke dag uitslapen en gewoon in je pyjama blijven rondlopen tot het moment dat je de deur uit gaat. Soms tot groot ongenoegen van de ouders. Misschien is het ook wel een kwestie van door de vingers zien en toelaten. De uitspraak: ”Zijn we allemaal niet jong geweest?”, brengt menigeen in vervoering naar vroegere tijden.

 

Zomervakantie, is niet alleen voor de jeugd. Het wordt wel eens zo gebracht dat je alleen kunt genieten van de zomervakantie als u jong bent. Dat is misschien wel de grootste misvatting. Ik durf te beweren dat u misschien nog wel meer geniet van die vrije dagen in de zomer. Uw leeftijd geeft u een streepje voor op de jongeren. U heeft niet meer die bewijsdrang, geen uren meer voor de spiegel dralen omdat u niet weet wat u aan moet doen. Die tijd van onzekerheid ligt meestal grotendeels achter ons. Dat geeft vrijheid!

Oostenrijk, mijn favoriete vakantieland!

Vrij zijn en vrij voelen in uw zomervakantie!


Gaat het daar niet juist om? Vrijheid? Echt vrij zijn en vrij voelen zijn twee verschillende zaken, maar worden toch met elkaar in verbinding gebracht. Vrijheid is tweedelig aangezien het erop aan komt of u de tijd heeft, letterlijk. Daarbij kunt u de vrijheid optellen die van binnenuit komt. De vrijheid omdat ik niet meer zo nodig van alles moet. U kunt nu, de zaken wat beter rangschikken in orde van belangrijkheid. Wat een vrijheid en verfrissende kijk op het leven.

 

De zomer lijkt soms synoniem te staan voor vakantie. Op reis. Veel mensen vinden het heerlijk om even “de boel de boel” te laten. De koffers worden gepakt en er wordt volop gereisd. U zou bijna denken dat dit iets is van de laatste tijd. Dat dacht ik eerlijk gezegd ook. Toch is de vakantie een veel ouder fenomeen dan u in eerste instantie zou denken.

 

Weet u dat er al documentatie bestaat over vakantie uit de Romeinse tijd? Deze gewoonte om op reis te gaan, is al bekend vanaf de 2e eeuw na Christus. En in de 18e eeuw ondernamen veel jonge mannen van adellijke afkomst een culturele reis door Europa. Het “op reis gaan” naar de Romeinse bezienswaardigheden werd dan ook gezien als een waardevolle aanvulling op hun opvoeding en al dan niet een ontsnapping aan de alledaagse sleur.

Heerlijk in je hangmat!

Lekker weg in de zomervakantie of viert u het fijn thuis?


Wilt u gaan genieten van deze zomervakantie? Bent u reislustig en wilt u graag ieder jaar naar een nieuwe bestemming? Wilt u zich graag onderdompelen in andere culturen? Bent u graag op pad? Pluist u het internet af naar fijne vakantie bestemmingen?

 

Wellicht heeft u niet zo'n behoefte om het huis uit te gaan. Misschien heeft u altijd heimwee naar uw eigen veilige thuis? Alles is mogelijk. Gelukkig zijn we allemaal verschillend en dat maakt het leven ook boeiend. De zomer is misschien wel het seizoen waar de meeste verdeeldheid onder bestaat. Waar de één het al gauw te warm vindt, kan het een ander niet warm genoeg zijn. Weet u wat nu zo fijn is? U bent op een station aangekomen in uw leven, dat u kunt gaan leven zoals u dat zelf prettig vind. Misschien vind u wel dat u genoeg gereisd heeft in het leven en wilt u juist rust. Rust om wellicht weg te dromen bij mooie herinneringen. Die heeft u vast. Waarover droomt u graag? Wellicht blijft u tijdens deze corona crisis liever thuis.

 

Een tante van mij heeft de vakantie naar huis gehaald. Hoe zij dat gedaan heeft? Eigenlijk is het idee zowel geniaal als eenvoudig. Zij bedacht naar welk land zij nog wel eens zou willen reizen. Zuid Afrika is een van die landen waar zij nog nooit geweest is. Mijn tante heeft een thema bedacht welke daar goed bij past. Ze besloot een feestje te organiseren met als thema: ”Zuid Afrika, vakantie in je eigen huis”.

Zon, zee, strand

Lekker ''weg'' in uw eigen huis!


Haar eettafel werd het middelpunt van de reis. Op internet zocht ze lekkere Zuid Afrikaanse gerechten. Samen met de buurvrouw speurde ze de toko en supermarkt af naar de ingrediënten voor haar vakantie-feestje. Ze versierde de tafel met bruine en gele accessoires terwijl de muziek van een Zuid Afrikaanse cd haar kamer verwarmde. De vakantie werd compleet met een paar vriendinnen die altijd al eens wilden reizen naar dit mooie land. Ze besloot haar reis naar haar eetkamer te halen, en dit geniale, maar simpele plan werd een groot succes. Haar vriendinnen besloten dat ze deze traditie in ere houden. Volgende maand is er weer een nieuw thema. Ik ben benieuwd waar ze dan naar ''toegaan''!

 

Is dit ook een idee waarop u uw vakantie wilt gaan vieren? Ravissant wenst u in ieder geval een mooie zomer toe. Geniet van uw vakantie, of u nu werkelijk op reis gaat of het lekker thuis viert.

 

Wilt u allereerst zorgen voor een ontspannen ''zit'' tijdens uw vakantie in huis? Dat begrijp ik maar al te goed. Het is wellicht belangrijk om te weten dat wij tijdens de zomermaanden gewoon geopend zijn. U kunt contact met ons opnemen, om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Thuis relaxen in een De Toekomst stoel!

Telefoon: 052 565 6641   |   Email: info@ravissant-zetels.nl   |   KvK-nr.: 73499102

 

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd.

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]

Telefoon: 052 565 6641

Email: info@ravissant-zetels.nl

KvK-nr.: 73499102


Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

De showroom is alleen geopend op afspraak!

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

 

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]
Meubelfabriek De Toekomst   /   Blog   /   FAQ   /   db interior design