Rugklachten? Neem een relaxfauteuil!


Uw rug ontlasten!

Een relaxfauteuil kan helpen bij rugklachten.


Als u pijn heeft in uw rug, wilt u uw rug zoveel mogelijk ontlasten. Wat is een ideale houding als u rugpijn heeft? Is een relaxfauteuil slecht voor uw rug of geeft deze u juist de ondersteuning die u nodig heeft. In deze blog ga ik hier dieper op in.

 

Lage rugpijn treed vaak op bij het veelvuldig aannemen van een slechte lichaamshouding. U kunt hierbij denken aan een houding die verkeer is bij het zitten op uw werk. Een verkeerde houding bij het uitoefenen van een hobby kan ook belastend zijn voor uw rug. Het vooroverbuigen om een iets op te rapen van de vloer, het verkeerd uit bed stappen of op de bank hangen zijn uitermate belastende houdingen voor uw rug.

 


Uw rug ontlasten door middel van een relaxfauteuil.


Het vooroverbuigen en verkeerd bewegen van uw rug kunnen rugpijn uitlokken en verergeren. Het onderuit gezakt op een stoel of bank “zitten” (hangen) is erg belastend. Dit zijn namelijk houdingen waarbij u herhaaldelijk uw rug belast. De lange termijneffecten van een slechte houding zijn divers. Ze kunnen variëren van nek- en rugpijn, beknelde zenuwen tot een slechte bloedsomloop.

 

Onderzoek wijst uit dat liggend zitten beter is voor uw rug dan rechtop zitten. Diverse fysiotherapeuten erkennen dat het aannemen van een juiste zithouding rugklachten kan voorkomen. Maar wat is nu precies een juiste zithouding?

 

Er bestaan drie algemene adviezen, die u als richtlijn aan kunt houden.

 

        Zithoogte

 

De zithoogte is belangrijk voor een optimaal zitcomfort. Zorg dat uw benen in een hoek van 90 graden op de grond staan. Als uw voeten plat op de grond staan en uw benen iets van elkaar is dit juist.

 

        Zithoek

 

Naast een ideale zithoogte bestaat er ook de ideale zithoek. Dit is van belang voor een optimaal zitcomfort. Zorg ervoor dat uw lichaam goed aansluit op de onderkant van de rugleuning van de stoel of bank. Bij een te schuine hoek bestaat het gevaar van onderuit zakken. De ondersteuning is hierdoor niet meer optimaal, waardoor er rugklachten kunnen ontstaan of verergeren.  De juiste zithoek is een vaste waarde van tussen de 95 en 105 graden.

 

        Zitdiepte

 

Een te diepe zitting werkt onderuitzakken in de hand, net als een te schuine zithoek. U zit hierdoor met een bolle rug waardoor u last kunt krijgen met opstaan. Let er op dat uw lichaam goed aansluit op de onderkant van de rugleuning van de stoel.

 


Is een relaxfauteuil ook geschikt voor mij?


Een relaxfauteuil of een sta-op stoel is werkelijk een goede oplossing voor u, als u last heeft met het bepalen van een juiste zithouding. Een relaxfauteuil is de uitkomst om op een ontspannen manier de ideale zithouding te verkrijgen. Het achteroverleunen van uw lichaam geeft uw spieren rust en het kan rugklachten verminderen.

 

Sommige mensen met rugpijn merken dat het optillen van hun benen helpt, om rugpijn te verlichten. Eveneens is een relaxfauteuil en/of sta-op stoel hiervoor geschikt. Het kan uw leven een stuk gemakkelijker maken. Als u een goede fauteuil heeft, kunt u ontspannen achteroverleunen waarbij u op een natuurlijke manier een juiste zithouding aanneemt. U kunt ervoor kiezen om een relaxfauteuil te nemen met een functie waardoor uw voeten automatisch omhoog gebracht worden.

 


Een relaxfauteuil speciaal voor u op maat!


Een relaxfauteuil en sta-op stoel kunnen altijd op maat worden gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar de ideale zithouding voor u. Hierbij letten wij altijd op de juiste zithoogte, zithoek en zitdiepte. Een denkbare belasting van uw lichaam wordt hierdoor verminderd. Sommige relaxfauteuils en sta-op stoelen bieden van nature meer lendensteun dan andere. Als u speciale wensen heeft, met betrekking tot een fauteuil, dan horen wij dat graag. Wij werken nauw samen met meubelfabriek De Toekomst. 

 

Dit gerenommeerde meubelbedrijf  legt sterk de nadruk op comfort en functionaliteit. Zij denken in ergonomische oplossingen in combinatie met ambachtelijk handwerk. Dit garandeert een hoog niveau van vakmanschap. Ravissant is dan ook zeer verheugd samen te mogen werken met deze meubelmaker. Wij zijn een jonge organisatie die in oplossingen denkt. Uw wensen en behoeften staan bij ons centraal.

 Telefoon: 052 565 6641   |   Email: info@ravissant-zetels.nl   |   KvK-nr.: 73499102

 

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd.

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]

Telefoon: 052 565 6641

Email: info@ravissant-zetels.nl

KvK-nr.: 73499102


Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

De showroom is alleen geopend op afspraak!

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

 

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]
Meubelfabriek De Toekomst   /   Blog   /   FAQ   /   db interior design