Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...


Twee ogen zien meer dan één.


Als je kijkt, zie je dan ook alles?
Of kun je beter kijken, als je goed ziet?

Een grappige woordspeling die stof tot nadenken geeft. “Dingen die je alleen ziet als je goed kijkt.” Wat kan dit nu betekenen? Het ligt eraan hoe u de dingen wilt bekijken.

 

Misschien klinkt dit wat onscherp. Laat ik wat duidelijker zijn. Stelt u zich het volgende voor:

U bent aan het wandelen op een mooie lentedag, samen met iemand die u dierbaar is. In een weiland ziet u koeien staan. 1 koe valt in het bijzonder op door de prachtige kleuren. Haar vlekken lijken haast goudbruin. Terwijl u zich uitspreekt over uw ontdekking, reageert uw naaste anders dan u had gedacht. Zij of hij reageert:” Hoe bedoel je, de koe heeft naar mijn weten gewoon bruine vlekken. Niets bijzonders aan”.

Ik zie een...

Een blinde vlek of 2 verschillende zienswijzen?


Twee manieren om naar één dier te kijken. Weet u wat nu zo amusant is? Beide uitgangspunten zijn niet goed en niet fout. Er is wat te zeggen over beide visies. In dit artikel wil ik u meenemen in de wereld van het “omdenken”. De zin: “Dingen die je alleen ziet, als je goed kijkt.” kunt u op verschillende manieren bekijken. Toch is er niets veranderd aan de zin zelf; die is en blijft hetzelfde. Het enige wat veranderd is de manier waarop u hiernaar kijkt. Het klinkt lastig, maar oefening baart kunst! En onthoudt dat goed en fout in deze niet bestaat!


Wat is nu de kunst van het zogenaamde 'omdenken'?


Door 'omdenken' zet u de wereld even op z'n kop. Het is een aardig spel waarmee u alles net even wat anders bekijkt. Door om te denken zet u uw visie, denken en gedachten eens helemaal ondersteboven. Weet u eigenlijk dat het erg leuk kan zijn om alles op de kop te zetten? Dan heeft u vast wel eens gedaan als (klein) kind. Als u namelijk op uw hoofd staat, dan staat de wereld op zijn kop. U ziet alles wat er al was, maar dan net even anders. Voor een kind kan dit een wereld van verschil zijn. Vooral als de wereld er weer hetzelfde uitziet, bij het opstaan. (Op wat duizelingen na).


Ondersteboven

Wat is het nut van het zogenaamde 'omdenken'?


Of het nuttig is kan ik u niet zeggen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om alles eens van een ander perspectief te zien. Om eens de wereld te bekijken door de ogen van een ander. Heeft die koe echt zulke oogverblindende mooie vlekken? Of komt dit doordat de zon op de koe schijnt waardoor het lijkt of de vlekken schitteren? Als volwassene hebben wij nogal eens de neiging vast te zitten in gewoonten en gedachten. De wereld is zoals u denkt dat het is. Maar is dat zo? Het kan soms fijn en bevrijdend zijn om alle vooroordelen eens van u af te schudden.

 

Het prettige van 'omdenken' is dat u ook kan besluiten om de wereld eens te bekijken met een ander paar ogen. Ik kan me voorstellen dat u niet meer op uw hoofd gaat staan om de wereld anders te bekijken. Dat zou ik ook niet doen. Toch vind ik het zelf erg prettig om mijzelf bezig te houden met 'omdenken'. Dingen te zien zoals ik ze waarneem.


De echte waarheid ligt in het midden.


Het feit is dat er hierin geen goed of fout is. Ik kan me voorstellen dat er vragen zijn na aanleiding van deze blog. Uiteindelijk 'draait' het om het feit dat het soms verhelderend kan zijn om uit een bepaalde keurslijf te komen en ruimer (anders) te denken dan binnen de door de maatschappij voorgehouden lijntjes.

 

Misschien wilt u verder praten over omdenken, of wilt u nu toch eens gaan nadenken over een goede stoel. Misschien wel beide? Dat lijkt ons zeer aangenaam. Wij kijken hiernaar uit!

 

U kunt hiervoor een afspraak met ons maken. Op deze manier hebben wij de tijd om samen te  “kijken” naar welke stoel het beste bij u past (letterlijk en figuurlijk).  

 

''Til 't op, keer 't om en zet het neer, dan kijk je er heel anders tegen aan...'' (Van Kooten en de Bie 1986)


Een andere kijk...

Telefoon: 052 565 6641   |   Email: info@ravissant-zetels.nl   |   KvK-nr.: 73499102

 

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd.

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]

Telefoon: 052 565 6641

Email: info@ravissant-zetels.nl

KvK-nr.: 73499102


Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

De showroom is alleen geopend op afspraak!

Adresgegevens van showroom: Industrieweg 1, 4153 BW in Beesd. 

 

[ Bezoek showroom alleen op afspraak ]
Meubelfabriek De Toekomst   /   Blog   /   FAQ   /   db interior design